vrijdag 31 augustus 2012

Je eerste schooldag


Oké, oké, ik ben een beetje laat hiermee. Maar ik woon dan ook in Noord, waar de scholen volgende week pas beginnen. En omdat ik niet wil dat andere meiden dezelfde 'fout' maken als ik, doe ik dit toch nog. Misschien is het nog te redden?
Waar ik het over heb? Je kleding (en make-up) op je eerste schooldag.
Mijn verhaal
Ik heb me de eerste 2 jaar redelijk aangepast aan de rest, en toen was er dus geen probleem. Maar in de derde, afgelopen jaar dus, begon ik mijn eigen stijl te ontwikkelen. Meer zwart, andere donkere kleuren. Qua kleding dus, maar ook qua make-up en muziek veranderde ik. Make up werd een zwart lijntje op mijn waterlijn, wat er dus vrij 'donker' uit zag voor de rest van mijn klas, en muziek werd (alternatieve) rock. Maar dit deed ik pas na een paar maanden, waardoor iedereen dacht dat ik heel erg veranderde, en emo werd. Zelfs mijn beste vriendinnen dachten/denken dit. Maar emo bestaat niet en ik ben niet veranderd. Want het begon met de muziek, en daardoor zag ik hoe ik echt was/wilde zijn. Dus ik werd mezelf. Ik was gewoon nooit echt mezelf geweest, bedacht ik me toen. Voor sommigen misschien vreemd, maar ik voel me nu veel sterker. Maar nadat ik 'veranderde', begon het gepest/geklier. Sommige mensen uit mijn klas noemden mij en mijn vriendinnen emo, en op het laatst noemden ze ons zelfs 'dat'. Alsof we een ding zijn. Nu konden wij hierom lachen, want ze spraken zichzelf tegen zonder dat ze het doorhadden. Denk daar maar eens over na ;) Emo, en 'dat'. Tip: emo is een afkorting. 
Mijn boodschap
Bedenk vóór de school begint, of voordat je halverwege het jaar bent, wat jouw stijl is. Kleed je daarnaar, en laat je niet leiden door de trends. Want jij hoeft geen sheerblouse aan, als jij je daar niet fijn bij voelt. En als jij graag die ene trui aan wilt hebben, dan doe je dat toch? Natuurlijk wil je niet gepest worden, dus hou je een beetje in. Ik draag ook vaak nog wel wat kleur, vind ik ook wel leuk. Maar wijk nooit te ver van jezelf en je eigen stijl.
Nadat ik dit heb gezegd, wens ik je veel succes en plezier het nieuwe schooljaar!
Liefs,

2 opmerkingen:

  1. Ik ben ook veranderd eerst gewoon met de rest mee maar halverwege de tweede ben ik veel make-up gaan dragen in de zomervakantie heb ik een knoop doorgehakt ik ga me kleden en gedragen zoals ik dat wil en daar kan niemand wat aan veranderen nu is het dus all stars zwarte skinny en een band shirt of een shirt met een grappige tekst ik wordt ook na geroepen als emo of gothic (mijn vriendin is meer gothic achtig)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohjaa, dat is echt vervelend hè? Maar wel goed dat je nu jezelf bent!

      Verwijderen

 

You Get A Lifetime Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos